Devojački bunar

Prelepo mesto za konferencije, izlete i ekskurzije, na 50km od Beograda
 
Opština Alibunar gazduje turistički najatraktivnijim, severo-zapadnim delom Specijalnog rezervata prirode Deliblatska peščara.

SRP Deliblatska peščara je u ovom svom delu prekrivena glogom, skakavcem, borovima,  raznim žbunastim biljem i gustom vegetacijom. Veliki broj životinja i ptica, među kojima i divljači visokog lova, pogoduje razvoju lovnog turizma. Najveći deo teritorije opštine Alibunar već je prekriven brojnim poznatim lovištima. Divljač niskog lova koja je ovde najzastupljenija je uglavnom zec, fazan, jarebica, a od divljači visokog lova tu je jelen, srna i divlja svinja.

Ova teritorija ima i mnogo izvora geotermalnih voda, bogatih visoko radioaktivnim jodom, pogodnih za kupanje. Termalni izvori su prednost koja stvara potencijal za razvoj zdravstvenog turizma.

Na teritoriji opštine Alibunar u okviru k.o. Banatski Karlovac nalazi se prelepo mesto za konferencije, izlete i ekskurzije, “Devojački bunar”, sa 1.200 vikend kuća, hotelskim, konferencijskim, sportskim i wellness kapacitetima. Ovo mesto je najfrekventniji turistički lokalitet na teritoriji SRP Deliblatska peščara i ima desetine kilometara peščanih staza za penjanje, za šetnju, sportske terene i otvoreni bazen sa termalnom vodom usred netaknute prirode Peščare. Turističku ponudu obogaćuju i brojne turističke manifestacije koje se održavaju tokom cele godine: “Prvomajski uranak”, “Sabor pčelara”, “Zlatna udica”, “Hajka na banatsku lisicu”, "Likovna kolonija"...

 

Gostima su na raspolaganju: hotel sa četiri zvezdice za privatni smeštaj “PLAVA DAMA”, Hotel - Spa centar “AKVATEN”, pansion za smeštaj starih lica “GORANSKI DOM”, veći broj restorana tradicionalne kuhinje kao i jedan broj brvnara - bungalova.